40 dkg kelkáposzta
3 db burgonya
15 dkg bacon
2 pár virsli
1 kis doboz tejföl
só, bors, fokhagyma, vöröshagyma
őrölt kömény
liszt
őrölt paprika olaj
A szalonnát kevés olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, majd a fokhagymát. Átkeverjük, rátesszük a csíkokra vágott kelkáposztát, a felkockázott burgonyát. Fűszerezzük, ízesítjük, sóval, borssal, köménnyel. Majd felöntjük vízzel. Ha megpuhult a káposzta, hozzáadjuk a felkarikázott virslit. Közben a tejfölt kikeverjük liszttel és pirospaprikával, majd a forró levesből kiveszünk egy keveset, amit a tejfölhöz keverünk, és ezt a keveréket visszaöntjük a levesbe. Felforraljuk és már tálalhatjuk is.
A tököt megmossuk, majd hosszában félbevágjuk, kimagozzuk. Ezt követően jobbról balról beirdaljuk úgy, hogy a héj részt nem vágjuk át. Ezután sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk a zsíron, rádobjuk a kockázott zöldségeket (kivéve karfiol) és pár percig dinszteljük. Sózzuk, öntünk rá egy kevés vizet és felforraljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát csíkokra vágjuk, majd vízbe tesszük a karikára vágott burgonyával együtt. Ízesítjük a köménnyel, sóval és borssal. Ha a káposzta félig megfőtt, pirospaprikás rántást...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított zellert szeletelem, kb. 1x1 cm-es kockákra darabolom, a hagymákat aprítom. A felhevített olajban a zellerkockákat magas hőfokon kb. 5 percig kevergetve dinsztel...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű