1 kg burgonya
2 db vöröshagyma
olaj
só
bors
2-3 ek tejszín
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Ha elkészült leöntjük a vizet róla, és krumplinyomóval összetörjük, nem pépesre, mint amikor krumplipürét készítünk, hanem kicsit darabosabbra. Közben a hagymát olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a krumplihoz. Sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, végöl adunk hozzá 2-3 ek tejszínt.
Első lépésben készítsd elő a zöldségeket: Vágd apróra a hagymát, magozd ki és szintén vágd apróbb darabokra a zöldpaprikát. Egy percre mártsd forró vízbe a paradicsomokat, húzd le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA maradék, hideg főtt rizst egy felhevített serpenyőben olajon erős lángon megpirítjuk. Amíg a rizs pirul, feldaraboljuk az újhagymát, lereszeljük a fokhagymát és a gyömbért. Amiko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olívaolajon helyezzük el a zöldségeket egy tepsiben: nagyobb szeletekre, darabokra vágott, megmosott céklát, megpucolt édesburgonyát, darabolt lila hagymát, paprikát, fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt előmelegítem 180 fokra. Kevés olajon megfuttatom az apróra vágott lilahagymát, ami persze lehet újhagyma, póré, akár vöröshagyma is, ízlés szerint. Hozzáteszem a kockára vá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű