2 dl langyos tej
2 teáskanál cukor
1 teáskanál só
40 g olaj
1 tojás
100 g joghurt
60 dkg liszt
20 g élesztő
+ 1 tojás, meg szezámmag a tetejére
A hozzávalókból rugalmas, fényes tésztát dolgozok ki. Majd langyos helyen duplájára kelesztem. A megkelt tésztát 10 részre osztom. Megformázom, majd sütőpapíros tepsire rakom. Megkenem tojássárgával és megszórom szezámmaggal. Hagyom még a tepsin kelni, majd 180 fokos sütőben pirulásig sütöm.
Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttattam. A többi hozzávalót a kelesztőtálban összekevertem majd az élesztős tejjel egy picit kidagasztottam. Majd kelesztőtálban megkeleszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kevés tejben elkeverjük az 1 kk cukrot es a 25 gramm élesztőt. Mikor felfutott az élesztő hozzáadjuk a liszthez, vajhoz és a többi tejet is beleöntjuk. Jól kidolgozzuk a tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat és a lisztet késes robotgéppel (vagy kézzel) eldolgozom, kb. 2 cm vastag téglalapra igazítom, majd fóliába csomagolva hűtőbe teszem. A többi hozzávalóból bedagasztom a tés...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Nehéz