1 kg burgonya
1 hagyma
őrölt paprika
só
bors
kömény
füstölt kolbász
virsli
A hagymát megfuttatjuk az olajon, megszórom őrölt paprikával, majd rádobom a felkockázott krumplit. Átkeverem, felöntöm vízzel. sózom, borsozom, ízesítem köménnyel és egy gerezd fokhagymával. Belerakom a karikára vágott kolbászt és készre főzöm. Ha virslivel készítem, akkor a virslit csak a főzés vége felé teszem bele, pár perc elég neki. Nagyon finom savanyúsággal, salátával friss kenyérrel tálalom.
Ha bővebb lével készítem,akkor teszek bele egy marék tarhonyát.
Melegítsük a sütőt 180 °C -ra Vágjuk apró darabokra a zöldséget-és kolbászt. (Legyenek kisebb méretűek, mint máskor.) Egy tapadásmentes serpenyőben hevítsük fel az olajt közepes...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűZÖLDSÉGEK 10 nagyobb burgonya: 1,2 kg 10 közepes méretű burgonya: 1 kg 1 közepes nagyságú alma: 10 dkg 1 közepes fej káposzta: 1- 1,5 dkg 1 közepes fej kelkáposzta: 70- 75 g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA chia magot és a kókuszreszeléket összekeverjük a tejjel és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk. Ez idő alatt a chia mag megduzzad és kocsonyás állaga lesz. Reggel kivesszük a hűtőből...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: KönnyűA lisztkeverékalapból, light margarinból, 1 tojásfehérjéből, a reszelt sajtból kevés tejföllel, egy jó nagy csipetnyi sóval rugalmas tésztát gyúrunk (először ragadni fog, picit áll...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű