menu

Családireceptkönyv.hu

Petőfi szelet


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 szelet sertésborda
só, bors, őrölt kömény, őrölt paprika
1 ek olaj

1 db vöröshagyma
3 db tv paprika
3 db paradicsom
őrölt paprika

20 dkg füstölt szalonna

1 kg burgonya
só, olaj, petrezselyemzöld

4 db tojás

Elkészítés:


Sertésborda elkészítése: A bordákat megmossuk, megtöröljük papírtörlővel. Széleit 3-4 helyen bevágjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, majd egy serpenyőben 1 ek olajon mindkét oldalukat 6-6 percig elősütjük közepesnél kisebb fokozaton. Utána serpenyővel együtt berakjuk a sütőbe, amit 151 fokra előmelegítettünk és kb 40 percig sütjük. Így nagyon finom puha és szaftos marad a hús.

Tálalásnál a tányérra rakunk burgonyát, mellé lecsót majd rárakjuk a hússzeleteket. Tetejére kerül a sült szalonna és a buggyantott tojás. Díszítjük. Jó étvágyat!





A vöröshagymát kockára vágjuk, majd megfonnyasztjuk az olajon. Hozzáadjuk a felszeletelt vagy felkarikázott paprikát, összekeverjük, majd fedő alatt pár percig pároljuk. Utána hozzáadjuk a felvágott paradicsomot és késhegynyi őrölt paprikát. Csipet sóval ízesítjük, kg 15 percig főzzük. Ha elkészült félretesszük.
A burgonyát meghámozzuk, 4 felé vágjuk és 2 ek olajon közepes lángon először fedő alatt kb 15 percig pároljuk, majd fedő nélkül megpirítjuk. Közben ízlés szerint megsózzuk. Ha elkészült petrezselyemzölddel meghintjük.

A szalonnát felszeleteljük, bevagdossuk és megpirítjuk.

A tojásból buggyantott tojást készítünk. 1 liter vizet felforralunk, majd kisebb lángra vesszük, hogy csak gyöngyözzön a víz. Teszünk bele 1 ek ecetet és 1 tk sót. A tojásokat feltörjük, egyesével főzzük meg. Merőkanálba teszünk egy tojást, majd hirtelen belemártjuk a vízbe, úgy hogy a merőkanalat azonnal kivesszük a tojás alól. 3 percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük egy tányérra.

Petőfi szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Comb - Bolognai hagymás tokány - OK
Comb - Bolognai hagymás tokány - OK

1. A zsírt megolvasztom, belerakom a húst, sózom, borsozom, és a saját levében (fedő alatt ) főzöm. 2. Amikor a hús félpuha, hozzáadom a vöröshagymát és a port, felöntöm vízzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar fokhagymás szalámi présben
fokhagymás szalámi présben

A sertés lapockát és a zsírszalonnát apró kockára vágom és a robot apritójában szinte krémesre keverem. Közben hozzá teszem a hagymát és fokhagymát is, és a többi fűszert is. A m...

Elkészítési idő: 1 nap+3 óra+1 n
Nehézség: Könnyű
share
Sertés szeletek tejfőlős bundában
Sertés szeletek tejfőlős bundában

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt a tojással kikeverjük(tehetünk bele zúzott fokhagymát is). A húst lisztbe, tojásos tejfölbe, majd újra lisztbe fogatjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réffy
Csevapcsicsi
Csevapcsicsi

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk