2 egész tojás
20 dkg cukor
2 dl tejföl
30 dkg liszt
fél csomag sótőpor
10 dkg mazsola
10 dkg durvára vágott dió vagy mandula
5 dkg csokoládé
2 tojást, 20 dkg cukrot, 2 dl tejfölt, 30 dkg lisztet, 1/2 cs. sütőport, 10 dkg mazsolát vagy kandírozott gyümölcsöt és 10 dkg durvára vágott diót, mandulát , csokoládét összekeverünk. Galuskaszerű tésztát kapunk. A sütőpapírral kibélelt őzgerincformába öntjük, kanállal elsimítjuk és 160 fokon kb. 50 perc alatt készre sütjük .
Összeturmixoljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót összekeverjük a porcukorral, a mézzel és a fahéjjal. Hozzáadjuk a 2 tojásfehérjét (nem kell felverni) és kézzel összegyúrjuk a tésztát. Fél centi vastagra kinyújtjuk, ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. Belegyúrjuk a tojást és a tejfölt. 1 órát pihentetni hagyjuk hűvös helyen de akár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés. A Vajjal a házi zsírral egyben kikeverem a cukrot majd bele teszem a tojást amit habosra keverek. Hozzáteszem a tejet a kakaót a finom Nutellát végül a li...
Elkészítési idő: 15+30 Nehézség: Könnyű