menu

Családireceptkönyv.hu

Rozmaringos málnás túrókrémes piskótatekercs


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Piskóta
4 tojás, 4 ek. porcukor, 4 ek. liszt, fél cs. sütőpor

Málnakrém:
20 dkg málna
2 ek cukor
1 ek citromlé
vanília, rozmaring
2 db lapzselatin

Túrókrém:
25 dkg krémesebb túró
2 ek tej
2 ek porcukor
1 ek citromlé, vanília
1,5 dl habtejszín
3 db lapzselatin

Elkészítés:


Piskóta: 4 tojás sárgáját kikevertem 4 ek cukorral. Utána felvertem a tojások habját, majd a sütőporral elkevertem a lisztet. Felváltva a tojássárgájához adtam a lisztet és a tojáshabot, majd óvatosan összekevertem. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, majd 190 fokon kb 15-18 perc alatt készre sütöttem. A sütőből kivéve megszórtam porcukorral, majd megfordítottam, lehúztam róla a sütőpapírt és szorosan feltekertem. Hagytam teljesen kihűlni. Közben elkészítettem a málnakrémet és a túrókrémet.
Málnakrém: 20 dkg málnát felfőztem 2 ek. Cukorral, egy darab vaníliával, egy ágacska rozmaringgal és 1 ek citromlével. Közben beáztattam 2 db zselatinlapot, majd a kinyomkodott zselatint hozzáadtam a málnapüréhez és addig főztem,a míg fel nem forrott. Ez kb fél perc volt. Melegen mindjárt megkentem vele a piskótalapot.
Túrókrém: 25 dkg krémesebb állagú túrót kikevertem 2 ek tejjel, 2 ek porcukorral, 1 ek citromlével, vaníliával. Majd hozzáadtam 1,5 dl habbá vert tejszínt. Közben 3 lapzselatint megint beáztattam. Majd a kimyomkodott zselatinhoz hozzáadtam 2 kanállal a tejszínes túrókrémböl és felforraltam. Utána hozzáadtam a többi krémhez, majd jól kikevertem. Rásimítottam a málnarétegre és feltekertem. Kb 2 ek krémmel bevontam a tekercset, majd behűtöttem. Málnával és citrom vagy lime reszelt héjával megszórtam, díszítettem

Rozmaringos málnás túrókrémes piskótatekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almás mákos
Almás mákos

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Aprósütemény
Aprósütemény

A lisztet nagy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, valamint a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a sütemén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
The Real Spanish Bar Cake
Avatar Zsuzsa Kedvelnék
The Real Spanish Bar Cake

1 Heat oven to 350 degrees F Prepare a 9x13 in.pan by spraying with non stick spray 2 In a large bowl, whisk all the dry ingredients together. 3 add oil,melted butter, appl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar A gyúrt omlós tészta ( linzer és az isler)
A gyúrt omlós tészta ( linzer és az isler)

Előkészítés: Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket. Tészta begyúrása: A linzer formázása: Miután kellő vastagra nyújtottuk a tésztát, kiszúró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk