60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 db tojás
0,5 dkg sütőpor
vaniliáscukor
Előkészítés:
Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket.
Tészta begyúrása:
A linzer formázása:
Miután kellő vastagra nyújtottuk a tésztát, kiszúróval kiszúrjuk az isler aljakat és tetejeket is, majd sütőplére helyezzük és kisütjük. A linzer esetében a tetejeket tojással lekenjük és dúrvára végott dióba mártjuk majd ez után sütjük.
Az isler kimártása:
Miután megsült megkenjük lekvárral, és csokiba kimártjuk.
A linzer töltése:
Miután megsült, vékonyan megkenjük lekvárral, összeragasztjuk az aljakat és a tetejeket, majd porcukrozzuk. Végük a közepéde csurgatunk még lekvárt.Az almáspite tésztája is lehet ez a tészta. Először félig kisütjük az alsó lapot, ráhelyezzük a tölteléket, majd a tetejét kinyújtva ráhelyezzük, tojással lekenjük, villával húzott rácsokkal díszítjük.
A túrót villával összenyomjuk, a tojásokat villával felverjük. A túróhoz öntjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot és a tejfölt, citromhéjat, majd jól összekeverjük. Egy tepsit kiolaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyúrunk úgy, hogy a csokoládé darabkákat csak a végén dolgozzuk bele. A tésztából diónyi nagyságú gombócokat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- lisztet, keményítőt, sütőport összedolgozom - lágy margarint, tojások sárgáját, cukrot és a vaníliás cukrot robotgéppel habosra keverem - tojások fehérjét kemény habbá verem A...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű