menu

Családireceptkönyv.hu

Rumos holdacska


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta: 4 tojás
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg Rama
2 dl tej
1 csomag sütőpor
25 dkg liszt
1 evőkanál kakaópor

Máz: 25 dkg porcukor
4-5 evőkanál rum

Csokoládé díszítésnek.

Elkészítés:


A tojások sárgáját elkeverem a cukorral és vaníliás cukorral. Hozzáadom a puha vajat, és a tejet. A lisztet elkeverem a sütőporral és a kakaóval. Felverem a tojásfehérjét, A lisztes keveréket és a tojásfehérjét hozzáadom a tésztához, lazán összekeverem. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és 175 okon kb 20-25 perc alatt készre sütöm. Közben elkészítem a mázat a porcukorból és rumból. Ha megsült a tészta kiveszem a sütőből, majd a mázat a langyos tésztára kenem. Ha kihűlt, holdacskákat szórok ki. De előtte még csokival díszítem.

Rumos holdacska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Matiz
Képviselőfánk
Képviselőfánk

Az égetett tésztához A vizet egy kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk a vajat, és felforraljuk. Beleszitáljuk a lisztet, és kis lángon kevergetni kezdjük. Akkor jó, ha gombócba áll...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejsodó
Tejsodó

Keverd össze a tojássárgáját 2 evőkanál édesítő porral. Forralj tejet egy lábasban a fahéj/vaníliarúddal együtt. Forrázd le 15 percig, majd újra kezdd el forralni. Öntsd a for...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Csokoládés croissant
Csokoládés croissant

1. A vajas tésztához a hozzávalókat összegyúrom, majd a mélyhűtőbe teszem pár percre. 2. A tészta minden hozzávalójának hidegnek kell lennie, a dagasztás alatt se melegedjen fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Somlói különlegesen
Somlói különlegesen

Tészta: A grillázshoz 10 dkg cukrot megolvasztunk aranybarnára, 4 dkg durvára vágott diót teszünk bele, majd elkeverjük és szilikonlapra öntjük. Lehűtjük, megdaráljuk. A cukorral k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk