Tészta: /22 cm-es tortaformához/
6 tojás
12 dkg vaj
8 dkg porcukor
12 dkg legalább 74 %-os csokoládé
15 dkg kristálycukor
12 dkg finom liszt
15 dkg állati tejszín
15 dkg 74 %-os csokoládé
baracklekvár
A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat és tovább habosítjuk. A csokoládét megolvasztjuk, picit várunk a hűtéssel és a masszához keverjük. A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük, és a két masszát óvatosan összekeverjük. Közben beleszitáljuk a lisztet, elkeverjük, majd 170 fokon 1 óra alatt készre sütjük.
A ganache krémhez a tejszínt felforraljuk, majd főzés nélkül beletördeljük a csokoládét, addig keverjük, amíg elolvad, szép egyneművé válik. Hűtőben hagyjuk kicsit meghúzni. A kihűlt tésztát ketté vágjuk, megkenjük felmelegített baracklekvárral, majd rátesszük a másik lapot. Ezt is megkenjük lekvárral, majd bevonjuk a csokoládékrémmel.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat és tovább habosítjuk. A csokoládét megolvasztjuk, picit várunk a hűtéssel és a masszához keverjük. A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük, és a két masszát óvatosan összekeverjük. Közben beleszitáljuk a lisztet, elkeverjük, majd 170 fokon 1 óra alatt készre sütjük.
A ganache krémhez a tejszínt felforraljuk, majd főzés nélkül beletördeljük a csokoládét, addig keverjük, amíg elolvad, szép egyneművé válik. Hűtőben hagyjuk kicsit meghúzni. A kihűlt tésztát ketté vágjuk, megkenjük felmelegített baracklekvárral, majd rátesszük a másik lapot. Ezt is megkenjük lekvárral, majd bevonjuk a csokoládékrémmel.
1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, ha túl száraz, adok hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet. Lényeg, hogy gyorsan kell csinálni, a vaj legyen hideg, ne olvadjon meg a gyúrás közben....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A piskótához az egész tojásokat a cukorral felverjük (kb. 5 perc). Hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd sütőpap...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a cukorral, és apránként hozzáadva a 12 kanál vizet, habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet a szódabikarbónával összekeverjük, és felváltva a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 170 fokra. A tojásokat a cukorral keverjük habosra (fehéredésig). A lisztet a sütőporral szitáljuk bele a tojásos keverékbe és óvatosan keverjük össze, szé...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz