20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 teáskanál vanília kivonat
1 citrom reszelt héja
4db tojás
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej
pár szem szilva
csipet só
A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát, sót és a citromhéjat. Amikor már sima és egynemű a sütőporos lisztet a tejjel felváltogatva apránként hozzákeverjük. Egy 25 x25 centis formát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát és a tetejét megszórjuk a negyedekre vágott szilvával (természetesen bele is lehet forgatni). 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Az eritritet és a fehérjéket kemény habbá verjük. A száraz összetevőket egy tálban vegyítjük egymással. A citromot egy reszelő segítségével megszabadítjuk a héjától, a levét pedig...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA rétestészta készítésének első feltétele a jó, siker dús liszt. Ha a liszt minősége bizonytalan, akkor egy tojás hozzáadásával növelhetjük fehérje tartalmát. 50 dkg lisztet tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézöntsük egymély tálba a lisztet,sütőport,az elöre megolvaszott margarint,a cukrot,a sót ,a citrom levét és a lereszelt citrom héját,majd keverjük össze -adjuk hozzá egyenként a to...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Nehéz1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. 2. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz