150 g tészta - penne (száraz)
0.5 db cukkini (kisebb)
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál étolaj
só
feketebors (őrölt)
200 ml főzőtejszín (15-20%-os)
A tésztát bő sós vízben kifőzzük, és leszűrjük.
A cukkinit alaposan megmossuk, a végét levágjuk, és vékony csíkokra vágjuk.
Az olajon egy serpenyőben picit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagyma nyomón áttört fokhagymát.
Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a tejszínnel.
Addig főzzük, míg a tejszín besűrűsödik, ez pár perc mindössze.
Mire ez megtörténik a cukkini is megpuhult, hozzáadjuk a leszűrt kifőzött tésztát, összekeverjük.
Már tálaljuk is az elkészült cukkinis tésztát.
Elkészítése: Egy nagy tálba belerakosgatjuk a gyümölcsöket. Én ribizlit, narancsot, rumos meggyet, banánt, ananászt, kivit tettem bele. A rumos meggy saját eltevés, beleöntöt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat kb. 2 dl tejben elkeverjük, majd felöntjük a maradék tejjel és a vízzel. Hozzáadjuk a meggyet, és sűrűn kevergetve felforral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet megmossuk, kimagozzuk, és 1-2 liter vízben feltesszük főni. A vízbe egy csipet sót, szegfűszeget, cukrot, fahéjat és reszelt citromhéjat teszünk, és hozzáöntjük a vörösbo...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA sajt kivételével az összes hozzávalót összenyunnyogjuk villával, hogy kapjunk egy sűrű masszát. Ha nagyon híg, tegyünk még bele zabpelyhet, de ennek elégnek kell lennie. Érdemes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű