1 l 100 %-os narancslé
½ l Meggle főzőtejszín
2 cs vaniliás cukor
1 db citrom leve
2-3 ek cukor
2 ek rum
gyümölcsök
Elkészítése:
Egy nagy tálba belerakosgatjuk a gyümölcsöket. Én ribizlit, narancsot, rumos meggyet, banánt, ananászt, kivit tettem bele.
A rumos meggy saját eltevés, beleöntöttem a levével együtt. A többi gyümölcsöt összedaraboltam, a ribizlit jól megtisztítottam.
Ráöntjük a vaníliás cukrot, a rumot, cukrot, citromlevet, majd a narancslét és a tejszínt is. Jól összekeverjük és hűtőben lehűtjük.
◾️A salsa verdéhez az alapanyagokat egy aprítógéppel krémesre zúzzuk. ◾️A kovászos uborkát a levével és a fokhagymával egy turmixgépben pürésítjük, majd egy sűrű szövésű szűrőn át...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA nyers burgonyát durva reszelőn lereszelem és hagyom állni 5 percet. Ezalatt az idő alatt a hagymát és a fokhagymát összezúzom. A burgonyát a levétől kinyomkodom hozzáadom a zú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA birsalmákat megmossuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd felkockázzuk. Annyi vízben, ami jól ellepi, feltesszük főni. Közben ízesítjük a sóval, a cukorral, a mézzel, a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tésztához valókat jól összegyúrjuk, folyamatosan lisztezzük menet közben, mert ragad. Ezután 4 részre osztjuk és laponként tepsi hátán vagy sima sütőlapon (előtte lekenjük vajjal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű