menu

Családireceptkönyv.hu

Mangós csirke pikáns szósszal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az alaphoz
400 g csirkemell (filé)
0.5 db mangó
3 evőkanál búzaliszt (BL55)
1 teáskanál chili (őrölt)
2 csipet só
2 csipet feketebors (őrölt)
2 evőkanál olívaolaj
A szószhoz
50 ml szójaszósz
4 evőkanál balzsamecet
6 g gyömbér (friss, hámozott)
50 ml alaplé - csont
2 gerezd fokhagyma
6 szem datolya (aszalt, magozott)

Elkészítés:


Vagy aprítót, vagy botmixert használjunk a szósz összeállításához. Rakjuk a hozzávlókat egy edénybe (datolya, szójaszósz, balzsamecet, alaplé, gyömbér, fokhagyma) és mixeljük át alaposan.
A húst mossuk meg, kockázzuk fel kisebb darabokra. A mangót hámozzuk meg és szintén vágjuk kisebb kockákra.
Egy tálban keverjük el a lisztet, chiliport, sót, borsot és forgassuk bele a csirkekockákat, hogy mindenhol vékonyan bevonja őket a fűszeres liszt.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat és pár percig süssük benne a húst, amíg kifehérednek a csirkekockák. Ekkor öntsük hozzá a szószt.
Dobjuk bele a mangódarabokat, majd kb. még 10 percig főzzük, hogy sűrű legyen a szósz és bevonja a csirke és mangókockákat.
Rizzsel, vagy tetszőleges körettel, szezámmaggal megszórva tálaljuk.

Mangós csirke pikáns szósszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erzsi
Tejfölös csodasüti
Tejfölös csodasüti

Ezt tejföllel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tepsit kikenjük és a tésztát ketté osztjuk, az elsőt kinyújtjuk és a tepsibe tesszük, erre tesszük a kihűlt pudin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bazsalikomos őszibarackleves
Bazsalikomos őszibarackleves

Az őszibarackot a vízzel, a citromlével és a bazsalikomlevelekkel együtt egy lábasba tesszük. Néhány percig főzzük. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, a mézzel édesítjük, végü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás máktorta
Almás máktorta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszalt körtés ricottával töltött sonka salátaágyon
Aszalt körtés ricottával töltött sonka salátaágyon

Az aszalt körtét felkockázzuk, összekeverjük a ricottával. Ez lesz a töltelék, de további ízesítést nem igényel (pl. sót). A prosciutto sonka szeleteket ezzel megtöltjük: egyik vé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk