70 dkg liszt
1 Rama
25 dkg cukor
4 tojás
2 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
csipet só
esetleg reszelt citromhéj
A lisztet egy edénybe kimérjük, elkeverjük benne a sütőport és a sót.
Egy másikban a puha margarint habosra keverjük a cukrokkal ,majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, végül a sütőporos liszttel kemény tésztává gyúrjuk. A tésztát előző este készítjük és egy éjjelen át pihentetjük. Jó kemény tésztát kapunk.
A húsdarálóra felszereljük a kekszformát és tetszés szerinti formákat nyomunk ki belőle. A kinyomott rudakat 8—10 cm hosszúra vágjuk és koszorúkat, kifliket, S, Z alakokat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Sütési hőfok/idő/mód: 180°C / 10-12 perc / alul-felül sütés
Szint: 3.
Ha a tészta nem elég kemény, a kekszvágó csillagos formái nem domborodnak ki.
30 dkg liszt, egy tojás, egy sütőpor, 5 dkg vaj, 2 evőkanál tejföl, 5 dkg cukor egy citrom reszelt haja, egybegyúrok 3 lapost sütöttem belőle, tepsi hátulján, percek alatt sül. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a hozzávalókat, kis golyókat gyúrunk, majd a cukrozatlan kakaóporba forgatjuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket kemény habbá verjük, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot apránként, majd folyamatos keverés mellett hozzádolgozzuk a citromlevet és az ecetet is. Teás...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű