menu

Családireceptkönyv.hu

Káposztás pogácsa


Írta:

Elk. idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


KÁPOSZTA: 1,5 kg fejes káposzta,1 ek. só, 5 dkg zsír, fél ek. cukor, őrölt bors

TÉSZTA: 1 kg liszt, 1 Rama, 2 tk. só, 1 élesztő, 1 tojás + 1 tojássárgája
150 g natúr joghurt (kefír vagy tejföl)
4,5 dl langyos tej (ebből 1,5 dl a felffuttatáshoz kell + 1 tk. cukor)

Elkészítés:


KÁPOSZTA:
A káposzta torzsáját kiszedjük, majd lereszeljük, besózzuk, állni hagyjuk 30 percet, majd jól kinyomkodjuk.
Egy edényben felhevítjük a zsírt és karamellizáljuk benne a cukrot, majd ezen a káposztát aranysárgára pirítjuk le, kevés őrölt borssal fűszerezzük.
Ha kész, kihűtjük.

TÉSZTA:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Külön a joghurtot a tojással simára keverjük.
Egy edényben kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót, mélyedést képzünk a közepébe, amibe öntjük az olvasztott margarint, majd rá a joghurtos keveréket és a felfuttatott élesztőt.
Elkezdjük gyúrni, közben fokozatosan adjuk hozzá a maradék tejet. (Ha nagyon ragadna liszttel lehet rajta segíteni, vagy ha nagyon száraz, adunk hozzá még langyos tejet.)
Meleg helyen 1 órát pihentetjük.

Ezután 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, rákenjük a káposztát, majd a 2 szélét középre hajtjuk (10 percig pihen), utána az alját behajtjuk a közepéig, ráhajtjuk a másik felét (ismét pihen 10 percet).
A végén 1,5 cm-re nyújtjuk ki, becsíkozzuk, kiszaggatjuk és sütjük. Ebből a mennyiségből kb. 100 db lesz.

Sütési hőfok/idő/mód: 180°C / 25 perc / alul-felül sütés

Káposztás pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Kolbászos pogácsa/FördösZé
Kolbászos pogácsa/FördösZé

A kolbászt karikázzuk fel, pirítsuk meg, és egy aprítóban pépesítsük. A vajat a liszttel morzsoljuk el, majd a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk össze, az instant élesztőt nem kell...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
Szalalkális sajtos rúd
Szalalkális sajtos rúd

A száraz alapanyagokat elkeverjük. Ezután elmorzsoljuk benne a vajat, majd a két tojás sárgájával összegyúrjuk. A tejfölt fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy jól formázható, nyújthat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogos sajtos pogácsa
Ropogos sajtos pogácsa

Összegyúrom, szaggatom, sütőm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Füstöltsajtos gluténmentes pogi
Füstöltsajtos gluténmentes pogi

A tejfölt, a tojás sárgákat, a cukrot és az élesztőt összekeverjük, majd langyos helyen állni hagyjuk. Közben a lisztet, sót, margarint összemorzsoljuk. Ha ez megvan, az egészet jó...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk