-2 kg alma
-2 kg rebarbara
- 2 kg befőzési cukor (2:1)
-1 citrom
Az almát meghámozom és szeletekre vágom (én 8- ba vágtam) és rányomom a citrom levét pici vizet öntök hozzá és főni teszem.Mikor puhára főtt össze turmikszolom .
A rebarbarát megpucolom és 1 cm-se darabokra vágom pici vizet öntök alá és puhára főzöm,mikor kész összevegyítem az almával és felfőzöm,beleteszem a cukrot és főzéstől számítva 3 percig főzöm.
Forrón üvegekbe öntöm ,leszigetelem és fejre állítom az üvegeket míg kihűlnek.
Az arányokat lehet ízlés szerint változtatni,fontos betartani az utasítást amit a cukron ír !
A répákat megpucoljuk, vastagabb karikákra vágjuk, és 6 dl vízben feltesszük főni. Egy jó fél óráig főzzük, amíg meg nem puhul, majd összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a narancsok és c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA grapefruitokat és a narancsokat éles késsel hámozzuk meg, úgy, hogy a fehér bőrét is vágjuk le. Vágjuk négyfelé, majd a közepén húzódó fehér erezetet vágjuk ki, utána aprítsuk ki...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA gyümölcsöt jól megmossuk és a két végét levágjuk. Fazékba tesszük, hogy a víz jól ellepje, éjjelre beáztatjuk,majd másnap feltesszük főni, állandóan kevergetve puhára főzzük(1- m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA meggyet megmossuk, leszáraljuk (én szűrőben még egyszer le szoktam öblíteni). Egy nagyobb edényben a vizet a cukorral felforraljuk, amikor a cukor elolvadt, belerakunk kb. 4-5 ü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű