menu

Családireceptkönyv.hu

SAVANYÚ KÁPOSZTÁS, BIRSALMÁS NUDLI


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


½ kg héjában főtt burgonya

10-20 dkg liszt

1 tojás

csipet só

1 csapott evőkanál búzadara

1 evőkanál mangalica zsír

25-30 dkg savanyú káposzta

1 birsalma

1 kávéskanál cukor

Elkészítés:


A héjától megtisztított főtt krumplit burgonya nyomón áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, (a liszt mennyisége attól függ, hogy mennyire lisztes a burgonyánk), beleütjük az egész tojást, a csipet sót, a búzadarát és a szobahőmérsékletű zsírt, majd összegyúrjuk a tésztát. Néhány percig állni hagyjuk, majd lisztezett nyújtódeszkán, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Késsel csíkokra vágjuk, majd néhány centi hosszú rudacskákat vágunk belőle, melyet egyesével nudli alakúra sodrunk. Bő, forró vízben kifőzzük. Amikor a nudlik megfőttek, szűrőkanállal kimerjük a vízből, nem kell leöblíteni, és félretesszük, amíg elkészítjük a káposztát.

A birsalmát megmossuk, kettévágjuk, eltávolítjuk a magházát, és csíkokra vágjuk. A savanyú káposztából jól kinyomjuk a levét, majd mangalica zsírt forrósítunk, hozzáadjuk a káposztát, megszórjuk egy kávéskanál cukorral és megdinszteljük. Ha szeretjük, akkor ízesíthetjük még egy zúzott fokhagymával is. Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott birsalmát és együtt dinszteljük tovább. Nem kell nagyon puhára párolni, akkor az igazi, ha még egy kicsit roppanós marad. A végén a káposztához keverjük a nudlikat, hagyjuk, hogy jól átforrósodjon, és melegen tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Talkedli
Talkedli

A liszt közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük a két deci langyos tejet, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt két deka cukorral, és kissé megkelesztjük. Ha ez megvan, keverjük hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött minilángos
Töltött minilángos

A lángos hozzávalóit összegyúrjuk. Lisztbe sütőpor, só, fűszer (nem muszáj, én ezt a lángost fűszeresen szeretem) – összekever. Mehet az olaj, a kefir, és annyi langyos víz, amenny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Penne sokféle sajtból készült mártással
Penne sokféle sajtból készült mártással

A tésztát sós vízben készre főzzük, közben a szalonnát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát, és néhány perc elteltével a reszelt sajtokat. sóval, borssal,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katka
Egyszerű babos tészta
Egyszerű babos tészta

Ha gyorsan akarok valami laktatót, nálam bizony a babos tészta mindig tuti befutó. Az alapvető fűszereken túl nem sok minden kell hozzá, de azokat is szabadon variálhatjátok. Ami m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk