60 dkg liszt
37 dkg margarin
1 dl olaj
2-4 evőkanál tejföl
1 tojás sárgája
5 dkg élesztő
1 evőkanál só (csapott)
15 dkg reszelt sajt
1. Az élesztőt a tejfölben pihentetjük.
2. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és hozzádolgozzuk fokozatosan a hozzávalókat.
3. Szép simára gyúrjuk.
4. Kinyújtjuk, a tojás fehérjével megkenjük, sajttal megszórjuk, derelyemetszővel csíkokra vágjuk. (kb. ujjnyira)
5. 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket. A tojásokat válasszuk szét. A sárgájukat keverjük addig a nyírfacukorral, amíg kif...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszttel elkeverem a sót, a sütőport, a cukrot, és elmorzsolom a vajjal. A tojással és ha szükséges egy kevés tejjel összeállítom a tésztát. Két cipóra osztom. Egy kb. 30 cm x...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA házi krémes krémet és a tejszínhabot elkészítem a zacskón leírtak szerint,majd összekeverem őket a mascarponéval! A rumos,tejes,kávéba áztatott babapiskótákkal rétegezem a kréme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: a hozzávalókat összegyúrjuk, majd 5 lapot nyújtunk és lisztes tepsi hátán előmelegített sütőben sütjük. Krém: 5 tojás sárgáját a cukorral, liszttel és 1 dl tejjel jól el...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz