200 g csiperkegomba
300 g csirkemellfilé
só
bors
1 tk keményítő
1 tk paradicsompüré
2 ek olaj
2 tk dijoni mustár
5 apró db csemegeuborka
2 púpozott ek tejföl
fél csokor petrezselyem
A gombákat megtisztítjuk és száraz serpenyőben lepirítjuk, amíg teljesen összezsugorodnak. A csirkét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a keményítőt, valamint 1-2 evőkanál vizet és összeforgatjuk. Közben a serpenyőbe a gombákhoz adjuk a paradicsompürét és rozsdabarnára pirítjuk. Rádobjuk a csirkét is és öntünk rá egy kevés olajat. Alaposan rázogatva összeforgatjuk, majd sózás, borsozás következik és hozzáadjuk a mustárt is. A csemegeuborkákat hosszában kettévágjuk és a serpenyőbe dobjuk. Adunk hozzá kb. fél deci vizet, rákanalazzuk a tejfölt és jól összekeverjük. Végül mehet bele a durvára vágott petrezselyem is.
A pulyka mell szeleteket kiklopfolom és sóval, kakukkfűvel bedörzsölöm és kissé beolajozom. A sült húst megdarálom. A gombát olíva olajon megdinsztelem és kissé megborsozom. Bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemelleket kicsontozom és 4 darabra vágom, majd húskalapáccsal gyengén ütögetve laposra formázom. 2. Jól megsózom, ezután a felforrósított vajon mindkét oldalát lepirí...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSZEMÉLYENKÉNT 1 DB CSIRKE COMBOT BEFŰSZEREZZÜNK SÓVAL ŐRÖLT BORSSAL MAJORANNÁVAL MAJD TEPSIBE TÉVE ZSÍRRAL MEGKENVE LETAKARVA PUHÁRA SÜTJÜK...HA PUHA AKKOR TAKARÁS NÉLKÜL MEGPIRÍTJ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző nap a csirkemell filét 2 dl sós tejben bepácoljuk. Másnap sütőpapírral egy tepsit kibélelünk. A kétféle sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük. A tojást a liszttel összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű