menu

Családireceptkönyv.hu

Zserbó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
50 dkg liszt
2 tojás
20 dkg zsír
2 ek cukor
1 dkg élesztő
1 késhegyni szódabikarbóna

Krém:
baracklekvár
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
kis citromhéj

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk és 3 felé osztjuk, kisodorjuk és megsütjük.
A lapokat vékonyan baracklekvárral megkenjük és cukros dióval, kis citromhéjjal meghintjük.
Tetejére csokis máz kerül.

(Zsíros tésztákat csak margarinozni kell, nem kell prézlizni!)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Boszorkánykrém maradék tojásfehérjével
Boszorkánykrém maradék tojásfehérjével

A vajat egy lábasban megolvasztjuk, rádobjuk a kockára vágott almát és a fűszereket, majd ráöntjük a vizet. Lassú tűzön, fedő alatt teljesen puhára pároljuk. A mazsolát egy-két...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Kefires gyümölcslepény
Kefires gyümölcslepény

A kefirt az egész tojásokkal és a sütőporral kikeverjük. Belerakjuk a cukrot, az olajat és a lisztet. Ezt alaposan összekeverjük majd egy kikent tepsibe öntjük. A tetejét megsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgabarackos gombóc
Sárgabarackos gombóc

Összekeverjük az alapanyagokat. 20 percig állni hagyjuk. 12 gombóc készül egy adagból. Tehát, 12 fél vagy negyed vagy pici sárgabarackra lesz szükség. Én most negyedeltem a bara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Citromos keksz
Citromos keksz

•Mindent összekeverek egy nagy tálban. ( A vajat kis kockákban, lehető leghidegebb formában morzsolom a tésztába.) •Fél órára állni hagyom, majd kinyújtom, szaggatom és "nyomdázom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk