Tészta:
50 dkg liszt
2 tojás
20 dkg zsír
2 ek cukor
1 dkg élesztő
1 késhegyni szódabikarbóna
Krém:
baracklekvár
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
kis citromhéj
A hozzávalókat összegyúrjuk és 3 felé osztjuk, kisodorjuk és megsütjük.
A lapokat vékonyan baracklekvárral megkenjük és cukros dióval, kis citromhéjjal meghintjük.
Tetejére csokis máz kerül.
(Zsíros tésztákat csak margarinozni kell, nem kell prézlizni!)
A vajat egy lábasban megolvasztjuk, rádobjuk a kockára vágott almát és a fűszereket, majd ráöntjük a vizet. Lassú tűzön, fedő alatt teljesen puhára pároljuk. A mazsolát egy-két...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kefirt az egész tojásokkal és a sütőporral kikeverjük. Belerakjuk a cukrot, az olajat és a lisztet. Ezt alaposan összekeverjük majd egy kikent tepsibe öntjük. A tetejét megsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük az alapanyagokat. 20 percig állni hagyjuk. 12 gombóc készül egy adagból. Tehát, 12 fél vagy negyed vagy pici sárgabarackra lesz szükség. Én most negyedeltem a bara...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű•Mindent összekeverek egy nagy tálban. ( A vajat kis kockákban, lehető leghidegebb formában morzsolom a tésztába.) •Fél órára állni hagyom, majd kinyújtom, szaggatom és "nyomdázom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű