menu

Családireceptkönyv.hu

Borsó konzerv


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Borsó

Ecet
Citromsav

Elkészítés:


Az üvegeket elmosom s sterilizálom.
A megmosott borsóval megtöltöm az üvegeket. Minden üvegbe rakok 2 tk. sót s 2 tk. ecetet. (ez a mennyiség az üveg méretétől függően változhat)
Mindegyikbe teszek egy kis citromsavat s felöntöm vízzel.
Az elektromos főzőedény kukta programján sípolástól számolva 5 percig hőkezelem.

Borsó konzerv

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
PARADICSOMLÉ 2020 *
PARADICSOMLÉ 2020 *

Annyi paradicsommal készítettem, ami egészben a nagy inox fazékban elfér. A paradicsomot az alján kicsit keresztben bevágtam, és a forró vízbe adagonként 2- perre beletettem, Ami...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Savanyúság, hideg felöntőlével
Savanyúság, hideg felöntőlével

A hozzávalók oldódásáig keverem a lét, majd a zöldségre öntöm. Lezárom, kamrapolc. (Zöldségek a kertből - kivéve karfiol - így csak ilyen kis adagokban tudom eltenni. A maradék fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Szilvalekvár hagyományosan keverés nélkül
Avatar Ildikó Kedvelnék
Szilvalekvár hagyományosan keverés nélkül

Előveszünk egy jó nagy, 5 literes lábast és ecettel alaposan kimossuk. Ebbe 4 kiló magozott szilva kényelmesen elfér. Kis lángon, 6-7 órán át fedő alatt főzzük. Kevergetni nem kel...

Elkészítési idő: Több mint 60 pe
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KUKORICA FAGYASZTÓBA
KUKORICA FAGYASZTÓBA

A kukoricákat készre főzöm, a főtt csövet hagyom kihűlni aztán ketté töröm, majd 2-3 sort végig viszek, aztán már oldalról lehet fejteni szépen sorba. Jól zárható zacskóban adagonk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk