menu

Családireceptkönyv.hu

Krumpli-és póréhagymaleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 4 szem közepes krumpli
- 1 rúd póréhagyma
- 1 nagy sárgarépa
- 1 zellerszár
- 1 gerezd fokhagyma (na jó bevallom, én két kettőt teszek bele)
- 1 liter víz
- 1 kanál olívaolaj
- 1 csésze tej (szója, rizs, zabtej... ami tetszik)
- 1 lötyi ecet
- só, bors friss kerti fűszerek - a petrezselyem és a rozmaring a legjobbak, de ha haldoklik pár levél bazsalikom a frigóban, ne szégyelld beledobni

Elkészítés:


Mosd meg alaposan a krumplit és a répát, és ha van rajtuk valami gyanús bibi, azt vágd ki, de egyébként meghámozni nem kell. nem kell, hogy szépek legyenek, úgy is leturmixoljuk őket.
2. Karikázd fel a póréhagymát és a zellerszárat, aprítsd fel a zöldfűszereket és a fokhagymát.
3. Töltsd a lábosba az olívaolajat, és ha forró, szórd bele a zöldségeket, és közepes lángon forgasd őket, élvezve, ahogy fogócskáznak az illatok a lábosod felett. Mehet rájuk egy fél evőkanál tengeri só, és egy mokkáskanálnyi őrölt feketebors.
4. Ha már picit megpirultak a zöldségek és a hagyma illatozni kezd, öntsd fel vízzel: ha előtte vízmelegítőben felforraltad, megspórolsz kemény 3 percet az életedből.
5. Ha már újra lobog a víz, takard le a bugyborékoló levest, és takarék lángon főzd 25 percen át.
6. Csekkold egy villával, hogy a krumpli és a répa is megpuhultak-e. Ha nem, adj nekik még pár percet, ha igen, ideje felönteni a levest egy csésze édes, fehér tejjel.
7. Ezzel elérkeztünk a végső megpróbáltatáshoz: a botmixerrel krémlevessé trancsírozod a főztödet, majd egy apró löttyintésnyi (tényleg csak egy ijesztésnyi!) ecetet csurgatsz bele, és összekevered.
8. Tálald a melengető finomságot kis csészékbe, néhány kis rozmaringlevélkével a tetején.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
FOKHAGYMA KRÉMLEVES
FOKHAGYMA KRÉMLEVES

A fokhagymát zúzd össze, felforrósított olajon hervaszd meg. Hintsd rá a lisztet, és ha szép rószaszínűre pirult, öntsd fel csontlevessel. Ízesítsd sóval, fehér borssal, és forrald...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krémes spárgakrémleves, sült spárgából
Krémes spárgakrémleves, sült spárgából

A spárgát alaposan mosd meg, hámozd meg, és egy éles késsel távolítsd el az alsó, fás részét. Vágd három-négy centis darabokra, tedd kevés olívaolajjal kikent tepsibe, és szórd meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos grízgaluskaleves sonkalében kolbásszal
Tárkonyos grízgaluskaleves sonkalében kolbásszal

1. A zöldségeket megpucoljuk és kockára vágjuk; a tárkonyt finomra aprítjuk; a kolbászt felkarikázzuk. 2. A sonkalevet felforraljuk, hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a petrezs...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Tejfölös zellerkrémleves
Tejfölös zellerkrémleves

Felaprítom a hagymát, 1 evőkanál vajon megpárolom. Fekockázom a zellert és a burgonyát, hozzáteszem a hagymához, és annyi vízzel felöntöm, hogy ellepje. Beleteszem a fűszereket, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk