menu

Családireceptkönyv.hu

Rozmaringos moussaka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


HOZZÁVALÓK (2 FŐRE)
- 100 gramm szójagranulátum
- olíva olaj
- 2-3 paradicsom (nyilván a méretétől függ)
- 1 nagy krumpli
- 1 nagy padlizsán
- 1 fej hagyma
- egy marék a kedvenc gombádból (ha semmilyet se szeretsz, használj cukkínit)
- 2 teáskanál mustár
- 1-2 gerezd fokhagyma
- rozmaring
- 1.5 dl bor (vörös vagy fehér)
- só és bors

Elkészítés:


Melegítsd elő a sütődet 185 fokra. Tedd a szójagranulátumot kétszeres vízbe, majd ha megszívta magát, öblítsd le és nyomkodd ki. Sózd, borsozd, löttyints rá olíva olajat.
2. Vágd apróra a hagymát és a gombát, majd olívaolajon pirítsd addig, míg nem kezd el azonnali elfogyasztásra csábítani az ellenállhatatlan illattal. Ha megvan, zuttyantsd a pirított gombát a szója mixbe, keverd meg és hagyd pihizni.
3. Hámozd meg a padlizsánt, vagdosd félcentis szeletekre, ezeket pedig pakold a serpenyődbe. (Nem kell elmosnod a gombapirítás után, legalább megadja az alap-ízt, nyami.) Locsold meg a borral, keverd bele a mustárt, és kis lángon zubogtasd tíz percen át. Ha megvagy, a mustáros szószt öntsd bele a szójás-gombás keverékbe, a padlizsánt pedig tedd félre.
4. A paradicsomokat reszeld le héjastul a sajtreszelő nagylukú oldalán. Adj hozzá egy löttyintés olívaolajat, sót, borsot, reszeld bele a fokhagymákat, és kínáld meg egy kiskanál friss, apróra vágott, vagy pedig szárított, őrölt rozmaringgal.
5. Mosd meg a krumplit (ne fáraszd magad a hámozással), és szeleteld őket 2-3 miliméteres szeletkékre.
6. Most pedig megkezdjük a vár építést: a tortaformában vagy sütőtálban helyezd el legalulra a szójás-gombás keveréket. Erre kerülnek szépen kiterítve a krumpliszeletek. A harmadik emelet a fele paradicsomszószé. Az tetőtérben lakik a padlizsán, és ezt is locsold meg paradicsomlével.
7. Told be a sütőbe 20-25 percre (az első tíz percben letakarhatod sütőpapírral, hogy gyorsabban megpuhuljanak a zöldségek)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bázai tál
Bázai tál

A csirkecombokat besózzuk, majd olajjal kikent tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és lefedve sütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. A gombát kevés olajon...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Rakott krumpli 2.
Rakott krumpli 2.

A tojást és a tejszínt összekeverjük, majd elkezdjük egymásra pakolni a hozzávalókat. Krumpli, sonka, sajt, krumpli, sonka, sajt, bacon, petrezselyem, krumpli, reszelt sajt és a ke...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Almás rakott burgonya
Almás rakott burgonya

1. A burgonyát héjastul félig feltettem főni. Amíg a burgonya főtt, addig az almát meghámoztam, kicsutkáztam, felvágtam szeletekre és megpucoltam a vöröshagymát és felkarikáztam. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Sonkás-krémes tavaszi sajttekercs
Sonkás-krémes tavaszi sajttekercs

A sajtot nejlonzacskóba tesszük, a száját jól bekötjük. Lobogó vízbe tesszük, majd a lángot levesszük takarékra, és 10 percig benne hagyjuk a sajtot. Közben a főtt tojást és a ká...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk