5 dl habtejszín
4 ek cukor
2 cs vaníliás cukor
300 g sűrített tej
1 dl fekete kv ( erősre főzve )
4 dl vodka
1 dl rum
Tejszínt meg melegítjük , majd félre tesszük .
Cukrot karamellizáljuk és hozzákeverjük a meleg tejszínhez.
Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot + sűrített tejet + kv-t. Felforraljuk és lehűtjük. Ha kihűlt hozzáöntjük a vodkát és a rumot.
Jól összekeverjük .
◾️A kakaó port, a keményítőt és az édesítőt egy lábosba tesszük. ◾️Hozzáadjuk a tejet és folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós, felmelegítjük. ◾️Amikor már gyöngyözik,...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat késes robotgépbe tesszük, és összeturmixoljuk. A vizet fokozatosan adagoljuk, ki-ki ízlése szerint változtasson a mennyiségén.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA vizet felforralom a cukorral. Mikor a cukorszirup kihűlt, beleteszem a többi hozzávalót. Én a virágot nem mosom meg, hisz épp a legértékesebb alkotórészét mosnám ki belőle, per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket és a gyümölcsöt megpucoljuk, az alma csutkáját eltávolítjuk. Daraboljuk, és gyümölcscentrifugával lévé alakítjuk. Hűtés után lehet fogyasztani. Nemcsak egészséges,...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű