menu

Családireceptkönyv.hu

Forró csokoládé


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 2,5 kávéskanál kakaó por
- 2 kávéskanál étkezési keményítő
- 2 kávéskanál édesítő
- 250 ml tej
- 60 g cukormentes étcsoki

Elkészítés:


◾️A kakaó port, a keményítőt és az édesítőt egy lábosba tesszük.
◾️Hozzáadjuk a tejet és folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós, felmelegítjük.
◾️Amikor már gyöngyözik, adjuk hozzá az összetört csokit és a tűzre visszatéve várjuk, meg amíg elolvad a tejben a csoki.
◾️Ha gyöngyözni kezd újra zárjuk le a hőt alatta.
◾️Kóstoljuk meg, és ha még nem elég édes, adjunk hozzá édesítőt még.
◾️Még forrón szedjük pohárba és tejszínhabbal tálaljuk.

Forró csokoládé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ír krémlikőr
Ír krémlikőr

A tejszínt melegítsük forráspontig, majd tegyük félre. A cukrot karamellizáljuk, majd óvatosan, folyamatos keverés közben öntsük hozzá a forró tejszínt. Ezután vegyük le a tűzről é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Házi kefír
Házi kefír

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Sorbet
Sorbet

A hozzávalókat turmixgépben összetörjük, majd hűtőbe tesszük, addig hűtjük, még fagyi szerű nem lesz belőle.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Citromfű szörp
Citromfű szörp

A vízből, cukorból fahéjjal szirupot főztem, majd hagytam hűlni. Amíg hűlt, leszedtem a citromfű ágacskákat, megmostam, majd lecsipegettem róla a leveleket, és felaprítottam. Ráönt...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk