menu

Családireceptkönyv.hu

Csöröge fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


150 g 12%-os tejföl
2 db tojás
1 tk szódabikarbóna
1 mk só
1 ek cukor
30 dkg liszt

Elkészítés:


Az összes hozzávalót egybe gyúrjuk , vékonyan kinyújtjuk és egyenlő részekre vágjuk ( kis téglalapokra ) . Közepüket kivágjuk és kifordítjuk .
Bő forró olajban kb 2 percig sütjük az egy majd a másik felét .
Hamar sül !
Porcukorba forgatjuk őket majd tálra tesszük .
Lekvárba mártogatva fogyasztjuk ...

Csöröge fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar KUTYULÓS KENYÉR
KUTYULÓS KENYÉR

》Egy műanyag, vagy kerámia tálba beleteszem a lisztet, élesztőt és a sót. ( itt vigyázok, hogy ne érjenek egymáshoz) 》Beleöntöm a vizet is és egy fakanállal összekeverem, kicsit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mónika
Darázsfészek
Darázsfészek

Elkészítése: 1. Egy fél bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Ezután a tészta hozzávalóival kézzel vagy gépp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
FAHÉJAS CSIGA KANADAI **
FAHÉJAS CSIGA KANADAI **

A lisztet dagasztógép tálba öntjük, mélyedést készítünk benne, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk 4 dkg cukorral, és ráöntünk a langymeleg tejből (1-1,5 decit). Kicsit elkeverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: A
Boorstog, a mongol fánkocska
Boorstog, a mongol fánkocska

A nedves hozzávalókat összekeverjük az élesztővel, majd a liszthez adjuk, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Fél óra kelesztés után vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval vagy fele...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk