menu

Családireceptkönyv.hu

Hambi zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 dl tej
2 dkg élesztő
pici cukor

60 dkg liszt ( 50 dkg finomliszt + 10 dkg rétesliszt )
1 tk só
2 ek cukor
40 g olaj ( 2 ek )
1 tojás
1 kis poharas natúr joghurt

Tetejére :

1 tojás
szezámmag

Elkészítés:


Tejet , élesztőt , pici cukrot felfuttatjuk . A többi hozzávalóval együtt összekeverjük , dagasztjuk míg sima egyenletes tésztát nem kapunk . Duplájára kelesztjük ,( a tetejét olajjal megkenjük hogy ne száradjon ki ). Ha megkelt 8 részre osztjuk, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük , formázzuk ( egy tepsibe 4 db-ot teszünk , mert nőni fog és ne érjen össze sütés közben ) pihentetjük a tepsiben még kb 15 percet . Majd lekenjük a tetejét tojással és megszórjuk szezámmal . 180 fokon megsütöm . Egy edénybe vizet teszek a sütőbe .

Hambi zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Tejes vajas kifli
Tejes vajas kifli

6 db kifli lessz. A vizes tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt majd felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót, majd az élesztő hozzáadásával elkezdjük dagasztani. Ha már egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tönkölykorpás, joghurtos kifli
Tönkölykorpás, joghurtos kifli

A lisztet, a tönkölykorpát, a sót elkeverem, a közepébe mélyedést készítek, ide morzsolom az élesztőt, öntöm a joghurtot, az olajat és a vizet. Végül hozzáadom az öregtésztát is és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zabpelyhes kifli/zsömle
Zabpelyhes kifli/zsömle

A gabonaféléket a sóval összekeverjük a közepébe mélyedést készítünk, ide morzsoljuk az élesztőt. A vízbe belekeverjük a kefirt és a mézet, majd meglangyosítjuk. Ezt ráöntjük az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Vizes zsemle
Vizes zsemle

A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a tojással és kevés sóval egy tálba tesszük, az élesztős vizet hozzáöntjük és meggyúrjuk a tésztát. Letakarva 45 percen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk