6 tojás
15 dkg liszt
15 dkg cukor
1 cs sütőpor
pici só
pici citromlé
A tojásfehérjéket pici sóval és pici citromlével keményre verjük . Majd hozzáadjuk a cukrot , elkeverjük benne, majd a tojássárgáját is belekeverjük. Majd a sütőporral elkevert lisztet csak kézzel forgatjuk bele a tésztába. Tortaformát szilikonos papírral kibéleljük az alját. A tésztát beleöntjük úgy hogy gúla alakú legyen , a közepe magasabban legyen mint a a szélein. Forró gáz sütőben először 10 percig sütjük , majd takarékon 30 percig .
25 percig tilos kinyitni a sütőt!!
A tojást habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, csipet sót, kefirt és az olajat. Egyneművé keverjük a masszát. A tészta felét kivajazott, k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgákat a cukorral elkeverjük, beletesszük a vajat, lisztet, a tejet és a tojások fehérjéből vert kemény habot. Palacsintasütőben, forró olajban a palacsintáknak csak az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 tojásfehérjét a cukorral, és a csipet sóval kemény habbá verem, majd tortaformába öntöm , és a tetejére csúcsokat kreálok, és ezt 180 fokos sütőben 20-25 percig sütöm. 3 dl habt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA sajtot lereszeljük, a legjobb, ha aprítóval morzsalékosra daráljuk. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, belekeverjük a reszelt sajtot, sót, parmezánt és gyors mozdulatokkal összeg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű