Hozzávalók:
80-85 dkg darált sertéshús
25 dkg reszelt sajt
só
bors.
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa.
A darált húst a sajttal "összegyúrjuk", sózzuk (szálmojunk azzal, hogy a sajt már eleve sós), borsozzuk. Gombócokat formálunk a masszából (nekem 10 db lett), ellapogatjuk, és a hagyományos módon bepanírozzuk (liszt-tojás-zsemlemorzsa). Felhevített olajban kisütjük. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk. Nálunk fokhagymás-füszeres újkrumpli volt a köret hozzá és vegyes zöldségsaláta.
1. A hússzeleteket és a szalonna szeleteket fűszerezzük, és bekenjük zúzott fokhagymával. 2. A vöröshagymát karikára vágjuk, és kevés zsírral kikent sütőedénybe tesszük. 3. A...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tarjaszeleteket alaposan kiklopfoljuk, megszórjuk curryvel, lisztbe forgatjuk, és felforrósitott vajban pár perc alatt megsütjük mindkét oldalukat. Félretesszük a húsokat, és a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát pucolok, majd karikákra vágom. A szalonnaszeleteket beirdalom. A tarjákat megmosom és lecsepegtetem, majd egy tálcán sorba rendezem őket. A fűszereket egy tálkában össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéscombot vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, és magyaros fűszerkeverékkel megszórjuk. A tojásokat felverjük, belereszeljük a sajtot, a majonézt hozzáadjuk, és jól összek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű