3 dl víz
25dkg margarin
22 dkg liszt
7 egész tojás
Krém:
7 dl tej
3 vaníliás puding
25 dkg margarin
22 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
A vizet a margarinnal felforralom és hozzákeverem a lisztet. Addig keverem, amíg összeáll (kb 2 perc), majd egyenként alaposan eldolgozva hozzáadom a tojásokat.. Elosztom a tésztát kétfelé és sütőpapírral kibélelt tepsibe kenem.
A két lapot egyszerre sütöm légkeveréssel 225 fokon kb 25 percig.
Krém:
A margarint a porcukorral habosra keverem. A pudingokat a tejben felfőzöm és ha kihűlt hozzákeverem a vajas krémhez. Ezt a krémet rákenem az egyik lapra. Ezután a habtejszínt felverem és a vaníliás krémre kenem. (ebből hagyok a felső lap aljára)
Ráhelyezem a másik lapot és a tetejét meghintem porcukorral.
A felső lap alját érdemes megkenni egy kis habtejszín habbal és úgy ráhelyezni a krémre.
Egy éjszakát hagyom állni és utána könnyebb szeletelni. Én nem szoktam előre feldarabolni a felső lapot. Reszelős késsel szépen lehet szeletelni másnap.
Ezeket gőz fölött kikeverjük, és hozzáadjuk a 40 dkg lisztet, és a 2 mk szódabikarbónát, majd 3 lapot sütünk. Krém: egy vaníliapudingot és egy epres pudingot 1 rámával és 250 g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk, letesszük 1 órát pihenni. Vékonyra nyújtjuk, vagy gombócokat formálunk belőle. Tetejét megkenjük, mazsolával vagy dióval díszítjük. Sütési idő: 5-6 perc.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőmelegített sütőben, 180 fokon 50-60 perc a sütési idő (sütő függő). Csak akkor vágjuk fel ha már kihűlt. Költség csökkentésként quinoa helyett kölessel is elkészíthető! 10...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű---A lisztet elkeverjük a sóval, és elmorzsoljuk a felkockázott, hideg margarinnal. --A tejfölt hozzáadva jól összegyúrjuk, és fóliába csomagolva néhány órára (vagy egy éjszakára...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes