Hozzávalók:
35 dkg liszt
2.5 dl tej
2.5 dkg friss élesztő
2.5 dkg vaj v. margarin (olvasztva)
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
+ 1-2 ek tej
Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel.
A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is.
Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.
A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel.
Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés) és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet.
A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik.
Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.
A formát (kenyér sütő gép forma vagy kenyér forma) kikenjük olajjal.A lisztet a formába öntjük(kenyérsütő gép esetén ha nem abba készül akkor tálba) majd a lagyos vizet az olajat é...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, amint felfutott. Hozzáadjuk a többi hozzávalót jól kidolgozzuk majd pihentetjük, ha duplájára nőtt akk...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesKevés langyos tejben az élesztőt egy csipet cukor társaságában felfuttatjuk. A többi tejet az olajjal és a tojással együtt a robotgép táljába tesszük. Hozzáöntjük a felfutott é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű