50 dkg sima liszt,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
25 dkg méz,
15 dkg cukor,
5 dkg vaj,
4 egész tojás,
késhegynyi őrölt fahéj,
késhegynyi törött szegfűszeg,
15 dkg darabos dióbél,
10 dkg füge (ha van),
1 citrom reszelt héja,
5 dkg dió- vagy mandulabél.
A lisztet a lazítóanyaggal összeszitáljuk. A mézet, vajat, cukrot, a fűszereket állandó keveréssel meglangyosítjuk, beleütjük a tojásokat, jól összekeverjük, ráöntjük a lisztre, összeállítjuk, nagyon jól kidolgozzuk. (A tészta laza, a kidolgozás kezdetén erősen tapad a kézhez.) Beletesszük a durvára vágott diót és az apró kockára vágott fügét. Letakarva, 4 órán át pihentetjük. Még jobb, ha este állítjuk össze, és másnap sütjük. Kizsírozott sütőlapra 1,5-2 ujjnyi vastagon belenyomkodjuk vagy nyújtjuk. Tetejét felvert tojással megkenjük, és megszórjuk az 5 dkg durvára vágott dióval vagy mandulával. Középforró sütőben szép aranybarnára sütjük. Nylonba csomagolva sokáig eltartható.
A tojások sárgáját összekeverjük a vanliával, 4 evőkanál édesítővel, olajjal és habosra keverjük, a végén hozzáadjuk a vizet és azzal is alaposan elkeverjük. A tojások fehérjéből k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket kemény habbá verjük, miközben folyamatosan hozzászitáljuk a cukrot. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélel...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűLegelőször a meggybefőttet lecsepegtetjük. A tojások fehérjét 4 evőkanál vízzel és 12 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 4 evőkanál vízzel és 16 dkg cukorral fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojást és az olvasztott kókuszolajat elkeverjük az édesítővel, majd apránként hozzáadjuk a szódabikarbónával, fűszerekkel elkevert liszteket, és összegyúrjuk. Nekem nem kellett h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű