Őszibarack süti
A tésztához:
2 db tojássárgája
30 dkg kristálycukor
20 dkg zsír - sertés
2 dl zsiros tej
3 púpos evőkanál búzaliszt
12 g sütőpor
75 dkg búzaliszt A töltelékhez:
20 dkg vaj
2 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor - holland
0.5 dl rum
2 dl zsiros tej
A díszítéshez:
2 dl málnaszörp
0.5 dl mandula aroma
5 evőkanál kristálycukor A tojássárgáját elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, zsírt, tejet és kikeverjük. A 3 evőkanál lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzákeverjük a masszához. Hagyjuk egy órát állni szobahőmérsékleten. Majd a 75 dkg liszttel összegyúrjuk. Elég lágy tésztát kapunk, de ha nagyon lágy lenne, dolgozzunk még bele kevés lisztet. Diónyi nagyságú golyó párokat formálunk a tésztából, amit egy sütőpapírral bélelt tepsire teszünk, egymástól távol, mert sülés közben nőni fog. Nem kell ellapogatni, majd sütés közben saját maga elterül. A sütőt előmelegítjük, majd mérsékeljük a tüzet és folyamatosan szemmel tartva megsütjük. Pár perc alatt kész. Nem szabad megbarnulnia, szép világos sárga maradjon!! Melegen egy kiskanál segítségével kikaparjuk a tészta belsejét. Vigyázat FORRÓ! Hidegen törni fog, így próbáljuk meg melegen kikaparni. Félretesszük, kicsit hűlni. A kikapart tésztát kézzel elmorzsoljuk. A kakaóport és a porcukrot elkeverjük benne. A vajat felolvasztjuk, kicsit hűtjük, majd morzsához keverjük. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy kenhető masszát kapjunk, a rummal ízesítjük. Ezzel a masszával megtöltjük a tésztákat. Majd párosítjuk őket. A díszítéshez előkészítjük a hígítatlan málnaszörpöt, mandula aromát és a kristálycukrot. A barack mindkét oldalát a málnaszörpbe mártjuk, majd a mandula aromával megfestjük. A kristálycukorban meghempergetjük és kész is van. Ha van buxus levelünk akkor azzal díszíthetjük még tovább.
Vajat, cukrot, tejfölt, vaníliás cukrot kikeverni, hozzáadni a citromot és a héját reszelve és a túrót. A 3 evőkanál zselatint langyos vízzel kikeverni, hozzáadni a 1,5 dl forró te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezdjük a Töltelékkel -a szilvát megmossuk,felkockázzuk -feltesszük főni ,megszorjuk cukorral,fahéjjal+1/2 dl vizet adunk hozzá -amég rotyog kavargatjuk közben a 2 vaniliás pudi...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: KözepesA margarint elmorzsoltam a liszttel, a cukorral és a lereszelt csokival, majd hozzáadva a tojást puha tésztát gyúrtam belőle. A tésztát késfok vastagra kinyújtottam, kekszformákkal...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű