8-10-szelet csirke mell
6-közepes burgonya
1-tojás
só , bors
5-6-evőkanál liszt
15-20 dkg reszelt sajt
Fejenként 2-szelet húst kiklopfolunk , megsózzuk. A krumplit lereszeljük, sóval borssal ízesítjük.Hozzá keverünk 1-tojást ,és annyi lisztet hogy lágy masszát kapjunk .
A hússzeletet először lisztbe , majd a tócsniba mártjuk. majd bő forró olajban ropogósra sütjük . A lecsepegtetett húst tűzálló tálba rakjuk , meglocsoljuk tejföllel /nem sajnáljuk/megszórjuk reszelt sajttal.
A Krumplit nem a sajt reszelőn , hanem a másik oldalán lévő kicsit nagyobb reszelőn reszeljük le.
◾️A káposztát 4 részre vágjuk, a torzsát kiszedjük és sós vízben puhára főzzük. ◾️A hagymát felkockázzuk, megpirítjuk, fűszerezzük majd hozzáadjuk a húst és megpároljuk. ◾️A ri...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesEgy-két evőkanál olajon megsütjük a szalonnát, aztán kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre sütünk egy fej kockákra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Egy fej karfiolt rózsáira szedve megfőzünk sós vízben (egy húsleveskockával együtt még jobb). 2. Egy tűzálló tálat vastagon kivajazunk (az oldalát is). 3. Beleszórjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat hosszában kettévágjuk, majd a húsát kikaparjuk (kb. fél centis réteg maradjon meg). A padlizsán húsát ledaráljuk vagy botmixerrel pépesítjük. A paradicsomokat megh...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű