1 csomag leveles tészta
1 konzerv kukorica
4-5 nagy paradicsom
50 dkg bármilyen kockára vágott főtt zöldség
só
bors
1 kiskanál oregano
1 kiskanál bazsalikom
2 evőkanál zsemlemorzsa
30 dkg reszelt sajt
1 pohár tejföl
1 tojás
A leveles tésztát 2 részre vágjuk, és egyesével nagyon vékonyra nyújtjuk.
A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra vágjuk, majd összeforraljuk a többi zöldséggel és a fűszerekkel. Hozzákeverjük a reszelt sajtot.
A tésztára 1-1 kanál morzsát szórunk, majd rákanalazzuk a tölteléket, és feltekerjük. 1 cm széles szeleteket vágunk, így tesszük a tepsibe. Tojással megkenjük, és szép pirosra sütjük közepes lángon.
A langyos tejben feloldottam 1 teáskanál cukrot, belemorzsoltam és felfuttattam az élesztőt. A lisztet tálas mixer edényébe szitáltam. Hozzáadtam a sót, az enyhén felvert tojást,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsd meg, majd keverd bele a cukrot és az élesztőt. Várj tíz percig, amíg jól megemelkedik, és habos lesz. A felfutott élesztőt öntsd az átszitált liszthez, majd dol...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dag...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű