Recept a tésztához:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
5 dl tej (vagy amennyit felvesz)
1 csapott evőkanál só
2 dl étolaj
Élesztőt felfuttatjuk, jól kidagasztjuk a tésztát, majd legalább duplájára kelesztjük.
Majd a tésztát megfelezzük, vékonyra nyújtjuk és megtöltjük.
A töltelék:
Fokhagymás tejföllel kenjük meg a tésztát, majd ízlés szerint apróra vágott felvágottal, sonkával, zöldségekkel, hagymával és sajttal töltjük meg.
Szorosan feltekerjük, majd háromszögben felvágjuk, tetejét tejfölös tojással megkenjük, és készre sütjük
1. A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és beleszórjuk a cukrot. 2. Felverjük a tojásokat, összedolgozzuk az élesztős tejjel, a liszttel és egy csipet sóval....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 cm vastagra kinyújt¬juk, 8x8 cm-es darabokra vágjuk, és megtöltjük lekvárral, vagy túróval, táska (tasak) formára hajtjuk. Forró sütőben sütjük, s melegen meghintjük vaníliás c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt a tej felével és kevés cukorral, liszttel körül-belül 15 perc alatt felfuttatjuk. Az alapanyagokat a margarin kivételével összegyúrjuk. 2. A margarint megolvasz...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű