• 5 dl tej
• 1 evőkanál liszt
• 15 dkg cukor
• 5 tasak vaníliás cukor
• 5 tojás
• 5 dl habtejszín
A tojások sárgáját kikavarjuk a liszttel és a cukor felével, felöntjük 0,5 dl tejjel. A többi tejet felmelegítjük és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűrűsödik kavargatjuk! Majd kihűtjük. Közben a maradék cukorral felverjük a tojások fehérjét. Mikor a krém kihűlt hozzákeverjük. A habtejszínt is felverjük és belekeverjük a vaníliás cukrokat, óvatosan összekeverjük a krémmel. Egy fedéllel rendelkező műanyagdobozba öntjük és 2 órára mélyhűtőbe tesszük. Ezt követően kivesszük és összekeverjük, majd legalább egy órára visszatesszük és fogyaszthatjuk!
Még nem próbálta, de ha újra itt lesz a nyár akkor biztos kipróbálom.
1. A karfiolt tisztítsd meg, vágd nagyobb darabokra, majd aprítógépben készíts belőle morzsalékot. 2. A karfiolmorzsát terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd a tepsit...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a fokhagymagerezdeket, majd összeturmixoljuk az olajjal, végül belekeverjük a sót. Jól záródó kis üvegben, hűtőben tároljuk. Friss vagy pirított kenyérre nagyon vékony...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűEgy kg sertés vagy csirke máj,, bármely meg felel,, egy kg zsír szalonna, egy kg sertés hus, egy kg hagyma, fűszerek ízlés szerint, só, fehér bors, fahéj, szerbors, kevés majoránna...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy magasfalú keverőedénybe rakd bele a tojást, a sót, a mustárt és a citromlevet, keverd fel és közben nagyon lassan adagold hozzá a folyékony kókuszolajat is. Figyelj rá, hogy a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű