Burgonyához:
néhány szem héjában főtt burgonya
1-2 paradicsom
1 maréknyi rukkola
feta sajt
só
bors
provence-i fűszerkeverék
borsikafű
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
kevés zsiradék
Húshoz:
csirkemell
fűszerek ízlés szerint
kevés olíva olaj
Kevés olíva olajon a burgonyákat néhány percig pirítom (lehet ropogósra is), ehhez adom a hagymát, fokhagymát, jól megkeverem és fűszerezem. Nem kell sokáig sütni.
A kockázott paradicsom, feta sajt és a tépkedett rukkola ezután kerül a tepsibe. Ezt már csak át kell keverni és tálalhatjuk is. Önmagában is megállja a helyét, de köretként is jól szerepel.
A csirkemellet negyedórával a sütés előtt olíva olajjal meglocsolom, majd fűszerezem. Sütése nem vesz sok időt igénybe, nagyjából 10 perc alatt átsül.
A burgonyát érdemes előtte levő nap megfőzni. Így a főzési idő a felére csökkenthető.
Elkészítése: A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, a szokásosnál sűrűbb legyen, majd a palacsintákat kisütjük. A csirkemellet apró darabokra felszeljük, egy kevés olajon me...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst felszeleteljük kb. centi vastagra, kiklopfoljuk, majd besózzuk. A tejfölt, mustárt, olajat, borsot alaposan összekeverjük. A husi mindkét oldalát bekenjük ezzel a keverékk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat megtisztítjuk az inaktól és a hártyáktól. A hagymát felaprítjuk, a zsíron megdinszteljük és hozzáadjuk a fűszereket. Pici, kb. 2 dl vízzel felengedjük és 15 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a kenyeret vízbe áztatjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, és az áttört fokhagymával üvegesre pirítjuk kevés olajon. Ételízesítővel, sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű