Hozzávalók:
- 3 nagy csokor citromfű levele
- 4 db citrom
- 2 l víz
- 1 kg cukor
- 20 g citromsav
Elkészítés:
Egy zárható nagyobb edénybe tesszük a megmosott és egy kicsit megtört leveleket, hogy az ízek jól ki tudjanak oldódni, ráöntünk 2 liter vizet. 2 db citrom héját bele reszeljük, levét bele facsarjuk, a megmaradt héját nagyobb darabokban bele szeljük. Az egészet jól átkeverjük, lefedve 1 napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól össze érjenek.
Másnap leszűrjük és felforraljuk, hozzá tesszük a cukrot, 2 citrom levét és a citromsavat, 30 percig lassan forraljuk. Végül üvegekbe töltjük és száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.
Ebből a mennyiségből 5db fél literes üveg lesz.
Tegyük fel főni 1 liter hideg vízben, amikor bugyogni kezd, vegyük le a tűzről, és lefedve egy éjszakáig hagyjuk állni a főzetet. Másnap szűrjük le, nyomkodjuk ki a virá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém szódát öntsük bele egy lábasba és kezdjük el forralni. Közben a vajat és a cukrot olvasszuk meg, amíg a cukor fel nem oldódik. A vaj és cukor keverékét öntsük hozzá a forrás...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kukoricakeményítőt egy kis lábasba szórjuk, majd felöntjük a hideg tejjel, és csomómentesre elkeverjük. Közepes tűznél folyamatos kavarás mellett felforraljuk, és besűrítjük az...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA citromokat alaposan megmostam, majd zöldséghámozóval lehámoztam a héjukat (a megmaradt citromokból finom limonádét készítettem). Egy csatos üvegbe helyeztem a citromhéjat és ráön...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű