4 tojás
1,5 pohár olaj
4 pohár liszt
2 pohár cukor
2 csomag sütőpor
2 pohár kefir (joghurttal is tökéletes)
A hozzávalókat a kefires pohárral mérjük ki. Először robotgéppel (vagy habverővel) habosra verjük a cukrot, az olajat és a tojást, majd a többi hozzávalót is belekeverjük. (Bármilyen gyümölcsöt beledobálhatunk a tésztába. Én most meggyel készítettem.)
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Ha kakaós piskótát szeretnénk készíteni belőle, akkor a liszt hozzáadásakor ízlés szerint 2-4 evőkanál cukrozatlan kakaóport is a tésztába keverjünk.
A leveles tésztát kiolvasztjuk. Kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk. Ha nagyon nagy lenne, akkor 2-3 darabra felvágjuk. Megkenjük a puha vajjal. A kakaót és a cukrot...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűÉn az almát nem párolom, csak cukrozom, fahéjjal ízesítem, állni hagyom, majd jól kicsavarom. Az első tésztalapra zsemlemorzsát szórok, rásimítom a kinyomkodott almát, befedem a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat az ételszínezékek kivételével összegyúrjuk, majd a tésztát kétfelé vesszük. 2. A tészta egyik felébe piros, a másikba zöld ételszínezéket keverünk, annyit, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a cukorral és a vízzel sűrűre keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a darált diót. A fehérjékből vert habot óvatosan hozzáadjuk. Zsírozott, lisztezett k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű