menu

Családireceptkönyv.hu

Négy emelet mennyország


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a kakaós keksz réteghez:
1 csomag győri édes kakaós keksz (180 g)
30 g puha vaj
annyi tej, hogy kicsit összeálljon

Világos kekszréteghez:
15 dkg darált háztartási keksz
1 evőkanál porcukor
30 g puha vaj
annyi tej, hogy kicsit összeálljon

Túrós krémhez:
250 g túró
2 dl tejszín
1 cs. habfixáló (dr. Oetker)
4 és 3 evőkanál porcukor
1 cs. vaníliás cukor

Vaníliás krémhez:
6 dl tej
2 csomag vanília puding
6-8 evőkanál kristálycukor ízlés szerint
100 g puha vaj 2 evőkanál porcukorral habosra keverve

A tetejére:
3 dl tejszín
1 cs. habfixáló (dr. Oetker)
3-4 evőkanál porcukor ízlés szerint

Elkészítés:


Kell egy 22 cm átmérőjű tortaforma, amibe a rétegeket fogjuk belesimítani a következő sorrendben.
A legalsó kakaós réteghez a kekszet ledaráljuk és a puha vajjal elmorzsoljuk, majd egy kevés tejjel nagyjából összeállítjuk, nem baj ha kicsit darabosnak tűnik, mert jobban bele tudjuk nyomkodni a formába.
Utána a világos kekszréteget is hasonlóan elkészítjük, majd a kakaós rétegre nyomkodjuk.
A túrót a 4 evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral villával jól kikeverjük és félretesszük.
A tejszínt a cukorral elkezdjük verni, majd pár perc múlva a habfixálót is hozzáadjuk és kemény habbá verjük.
A habot és a túrót szilikonlapáttal vagy fakanállal összekeverjük, majd rásimítjuk a kekszrétegekre.
Letakarjuk és hűtőbe tesszük míg a pudingos krémet elkészítjük.
A pudingokat a tejjel és cukorral sűrű krémmé főzzük, majd hideg vízbe tesszük hűlni, de közben többször átkeverjük, hogy ne csomósodjon meg.
Ezalatt a vajat a 2 evőkanál porcukorral habosra keverjük.
Mikor a puding már kihűlt, robotgéppel belekeverjük a habosított vajat, majd a túrókrémre simítjuk.
A tetejére a tejszínt a cukorral és a habfixálóval, a már előbb leírtak szerint felverjük, majd a torta tetejére simítjuk.
Darabolt étcsokoládéval megszórjuk, majd fogyasztás előtt pár órára hűtőbe tesszük.

Négy emelet mennyország

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Márványos mascarpone torta
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Márványos mascarpone torta

A kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük. A mézes kekszet nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, majd a kekszet egy nyújtófa segítségével apróra...

Elkészítési idő: 15-30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Túrós szelet
Túrós szelet

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, egy vajazott-lisztezett gáztepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsült akkor kihűtjük. A túróhoz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Klara
Karamell torta
Karamell torta

A tejet és a lisztet forráspontig felfőzzük gyakran kavargatva, nehogy leégjen. A karamellhoz a cukrot olvadásig piritjuk, mikor teljesen felolvadt hozzátesszük a vajat és jól átfo...

Elkészítési idő: kb. fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Almás krémes
Almás krémes

A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval (szoba-hőmérsékletű) tésztát gyúrunk. Közepes tepsi hátán három egyforma vékony lapot sütünk (én 21x32 cm t...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk