Tészta:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
2 tojás
fél csomag sütőpor
15 dkg porcukor
3 evőkanál tejföl
1 citrom reszelt héja
Töltelék:
2 dl tej
1 vaníliás cukor
2 evőkanál kakaópor
3 evőkanál Extra Jam (baracklekvár)
2 evőkanál kávé
fél dl rum
3 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
Máz:
30 dkg porcukor
1 evőkanál rum
1/2 dl meggylé
1 citrom leve
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két vékonyabb és egy vastagabb (25*35 cm-es) tésztát nyújtunk belőle és 180 fokon kisütjük.
Vigyázzunk, mert könnyen megég. 10-12 perc alatt megsül. Mielőtt betesszük sülni szurkáljuk meg villával a tésztát, hogy ne púposodjon fel. Ha kihűlt, akkor a vastagabb tésztát szétmorzsoljuk egy tálba. Ráöntjük a forró tejet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaót, a lekvárt, a kávét, a rumot és a cukrot, majd végül a puha vajat és jól összekeverjük.
Ezzel a töltelékkel megkenjük az egyik lapot, majd rátesszük a másikat. A máz hozzávalóit addig keverjük, amíg szép fényes nem lesz. Rákenjük a tészta tetejére és hagyjuk megdermedni. Hűtőben hűtjük.. Amikor kész, lehet szeletelni.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal,hozzáadjuk a sót,cukrot,citrom héjat,tojások sárgáját,sütőport és a tejfölt. Begyúrjuk a tésztát ,két részre osztjuk,cipót formázunk belőle és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ganache-hoz a fehér csokoládét apróra vágjuk. A habtejszínt az akácmézzel és a vaníliarúd magjaival forrásig melegítjük, majd beledobjuk az apróra vágott fehér csokoládét, és eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű