250g csirkemell
300g cukkini
1 db egész tojás
30g zabliszt/ledarált zabpehely
só,bors,pirospaprika (ízlés szerint egyéb fűszer)
1. A csirkét apróra vágjuk és a cukkinit lereszeljük majd összekeverjük a fűszerekkel, a zabpehellyel/zabliszttel illetve a tojáss
2. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd sütőpapiros tepsibe tesszük kis golyókat formázva.
3. Majd a csirkefasírtot aranybarnára sütjük, ez nálam 40 perc volt :)
Ne ijedjünk meg , ha sokkal puhább , mint a rendes fasírt, de ezen lehet javítani ha több zabpehellyel dolgozunk, hogy felszívja a cukkiniből való vizet :) Nekem 15 db gombóc lett ebből a mennyiségből:)
A csirkecombokat megmostam, sóztam, borsoztam és a szalonnaszeletekkel együtt lefedett tepsiben 190 fokon 1 órát pároltam, majd fedő nélkül 20-25 perc alatt pirosra sütöttem. A ra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon a csirkemellet lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, (Én itt szoktam beledobni a répát, ha éppen van otthon, de ez elhagyható. Csak én szeretem benne) majd hozzá öntjük a tejszí...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, a tojást, a sót, az étolajat és a sütőport összekeverjük a vízzel. Belemártogatjuk a csíkokra felvágott csirkemellet, majd bő olajban pirulásig sütjük. Elkészítjük a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA kacsamelleken a bőrt bemetszük úgy, hogy a húsba ne vágjunk bele. Besózzuk, bekenjük olívaolajjal és megszórjuk frissen őrölt színesborsal. Egy órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes