Lásd Paprikás Csirke recept
Tejföl
Csirkemell
A palacsintához:
2 tojás
20 dkg Liszt
Tej
Víz
Olaj
Só
Az alapot a szószt ugyanúgy készítsd el mint a Paprikás csirkét.
Én ehhez csak csirkemellet használok.
Keverd össze a palacsinta tésztát és süsd ki őket.
Ha kész vagy a paprikás csirkét vedd ki a husikat hagyd egy kicsit kíhülni, majd tépkedd kis darabokra de ne turmixold!
Adj hozzá a szaftból hogy ne legyen száraz, de ne is túl sokat hogy ne legyen folyós.
A palacsintába rakd a husit majd hajts fel két szélét majd félbe vagy tekerd fel ahogy neked szimpatikusabb.
Egy tepsibe tegyél alulra egy kis szószt rakosgasd bele a palacsintákat és öntsd nyakon a maradék szósszal.
Rakd be kb 180 fokra és 20 perc alatt és süsd össze.
Szedd ki tányérra és rakj rá friss tejfölt.
A Receptjeim ötvözik a múlt (nagymamám) receptjeit és a modern konyha ill. A kísérletezgetés és a fiatalos temperamentum vegyességét.
A mennyiségi adatok tájékoztató jellegűek úgy Főzz ahogy neked és a családodnak a legjobb.
Nagyon finom ha egy kicsit csípősre készíted el.
A mustárt kevés olajjal és a fűszerekkel kikeverjük. A csirkemellet kicsontozzuk, kettévágjuk és felszúrjuk. Beletöltjük a fűszeres mustárt és két napig érleljük, pici olajat téve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA combokat kettévágjuk, besózzuk, fűszerezzük, és 30 percre félretesszük. Ha már jól átjárták a fűszerek mindegyik darabot becsavarjuk egy szelet szalonnába. Kikenünk zsiradékkal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsamell bőrét levágjuk, majd egy éles késsel kis darabokra vagdossuk. Közepes lángon, egy száraz serpenyőben elkezdjük kisütni a zsírját. Pár perc után egy kevés vizet adhatunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű