menu

Családireceptkönyv.hu

Hortobágyi Palacsinta


Írta:

Elk. idő: 180 perc
Adag: 3-4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Lásd Paprikás Csirke recept
Tejföl
Csirkemell
A palacsintához:
2 tojás
20 dkg Liszt
Tej
Víz
Olaj

Elkészítés:


Az alapot a szószt ugyanúgy készítsd el mint a Paprikás csirkét.
Én ehhez csak csirkemellet használok.
Keverd össze a palacsinta tésztát és süsd ki őket.
Ha kész vagy a paprikás csirkét vedd ki a husikat hagyd egy kicsit kíhülni, majd tépkedd kis darabokra de ne turmixold!
Adj hozzá a szaftból hogy ne legyen száraz, de ne is túl sokat hogy ne legyen folyós.
A palacsintába rakd a husit majd hajts fel két szélét majd félbe vagy tekerd fel ahogy neked szimpatikusabb.
Egy tepsibe tegyél alulra egy kis szószt rakosgasd bele a palacsintákat és öntsd nyakon a maradék szósszal.
Rakd be kb 180 fokra és 20 perc alatt és süsd össze.
Szedd ki tányérra és rakj rá friss tejfölt.

Trükkök, tippek, praktikák:


A Receptjeim ötvözik a múlt (nagymamám) receptjeit és a modern konyha ill. A kísérletezgetés és a fiatalos temperamentum vegyességét.
A mennyiségi adatok tájékoztató jellegűek úgy Főzz ahogy neked és a családodnak a legjobb.

Nagyon finom ha egy kicsit csípősre készíted el.

Hortobágyi Palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


Tünde
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Mustáros pácolt csirkemell
Mustáros pácolt csirkemell

A mustárt kevés olajjal és a fűszerekkel kikeverjük. A csirkemellet kicsontozzuk, kettévágjuk és felszúrjuk. Beletöltjük a fűszeres mustárt és két napig érleljük, pici olajat téve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar MAKÓI CSIRKECOMB
MAKÓI CSIRKECOMB

A combokat kettévágjuk, besózzuk, fűszerezzük, és 30 percre félretesszük. Ha már jól átjárták a fűszerek mindegyik darabot becsavarjuk egy szelet szalonnába. Kikenünk zsiradékkal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Vörösboros kacsamell sült hagymával
Vörösboros kacsamell sült hagymával

A kacsamell bőrét levágjuk, majd egy éles késsel kis darabokra vagdossuk. Közepes lángon, egy száraz serpenyőben elkezdjük kisütni a zsírját. Pár perc után egy kevés vizet adhatunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok
Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok

Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk