menu

Családireceptkönyv.hu

Várongi pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya
50 dkg liszt
20 dkg Rama vagy zsír
1 evőkanál só

Elkészítés:


A burgonyát sós vízben megfőzzük, áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót és a kihűlt krumplit. A hozzávalókat jól összegyúrjuk, lisztezett deszkán kb.1,5 cm vastagra nyújtjuk. Lisztezett tepsibe tesszük, előmelegített sütőben sütjük, félidőben megforgatjuk.

Várongi pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar BAJOR ÖKÖRSZARV
BAJOR ÖKÖRSZARV

Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még forrón áttörjük a burgonyaprésen. Lehűtjük. Az áttört burgonyából és a lisztből fél kávéskanál sóval és a tojásokkal...

Elkészítési idő: 140 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Tejfölös-mustáros tarja sajtos burgonyapürével
Tejfölös-mustáros tarja sajtos burgonyapürével

A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sóval mindkét oldalukat bedörzsöljük, és 1/2 órát pihenni hagyjuk. A tejfölt simára keverjük a mustárral, megmártjuk benne a tarja mindkét old...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos fokhagymàs burgonyafasírt
Sajtos fokhagymàs burgonyafasírt

A burgonyàt meghàmozzuk, felkockàzzuk és sós vìzben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük mintha burgonyapürét készìtenénk, majd langyosra hűtjük. A zúzott fokhagymàt , a fűszereke...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk