menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos káposzta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej kápszta
1 fej vöröshagyma
1 l paradicsomlé

bors
cukor
majoranna
kömény
fűszerpaprika
olaj
2-3 ek liszt

Elkészítés:


1. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd rárakjuk a felszeletelt káposztát és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ízesítjük sóval, borssal, ízlés szerint majorannával és köménnyel.
2. Közben elkészítjük a rántást. Félrehúzzuk a tűzről, hozzá adjuk a fűszerpaprikát és óvatosan a paradicsomlevet is.
3. Amikor a káposzta megpuhult (20-30 perc), ha túl sok a víz rajta, akkor leöntünk belőle és hozzáadjuk a paradicsomos mártást. Beállítjuk a megfelelő sűrűséget. Még egyet forralunk rajta és kész.
4. Fasírttal tálaljuk.

Paradicsomos káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Klári
Babfőzelék
Babfőzelék

A babot feltesszük hideg vízben főni. Beletesszük a babérlevelet és ízlés szerinti mennyiségű sót. Fedő alatt puhára főzzük. A zsíron megpirítjuk a lereszelt fokhagymát, beletes...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fanni
Babfőzelék
Babfőzelék

a

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bedő
Spenót
Spenót

A spenótot megfőzzük sós vízbe, amikor már megpuhult készítünk egy fokhagymás rántást. Felengedjük tejjel. A vízből kiszedjük a spenótot. Késsel összedaraboljuk és beletesszük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sóskafőzelék
Sóskafőzelék

A sóskát alaposan átmossuk, a szárát (nem csak ami a levélen túllóg!) eltávolítjuk. Jól lecsepegtetjük. Az olajat megforrósítjuk, rádobjuk a sóskát, és addig fonnyasztjuk, míg a l...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk