1 kg vörösáfonya
20 dkg cukor (vagy édesítő helyette)
1 dl gyümölcslé (alma vagy narancs)
1. Az áfonyát megmossuk, a gyümölcslével leturmixoljuk.
2. Hozzáadjuk a cukrot felforraljuk, majd 10-15 percig főzzük.
3. Üvegekbe rakjuk, lezárjuk, száraz dunsztba tesszük.
Lekvár: A tisztára mosott és sérülésektől megtisztított, kimagozott stb. gyümölcsöt ledarálom, megfőzöm. /kb. 1 - 3 óra /. Beleteszem a polisettet és 10-15 percig forralom. A for...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almákat megpucolom, kimagozom, majd annyi vízben, amennyi ellepi, felteszem főni. Ha puha, összeturmixolom, majd lemérem az lé mennyiségét, kilónként fél kg cukrot hozzáadok és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesÉvek óta a legegyszerűbb módszerrel csinálom a befőtteket .A megtísztitott gyümölcsöt a tiszta üvegekbe rakom ,jól meg szoktam tömni hogy a dunsztolásnál ne jöjjön fel az üveg felé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát alaposan mosd meg, a szárát szedd le, felezd el, magozd ki. Ha vannak benne hibás részek, azokat feltétlenül vágd ki. Tedd egy tiszta, magasabb peremű tepsibe. Arra ügyel...
Elkészítési idő: 8:30h Nehézség: Könnyű