menu

Családireceptkönyv.hu

Vörösáfonya lekvár


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 üveg
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg vörösáfonya
20 dkg cukor (vagy édesítő helyette)
1 dl gyümölcslé (alma vagy narancs)

Elkészítés:


1. Az áfonyát megmossuk, a gyümölcslével leturmixoljuk.
2. Hozzáadjuk a cukrot felforraljuk, majd 10-15 percig főzzük.
3. Üvegekbe rakjuk, lezárjuk, száraz dunsztba tesszük.

Vörösáfonya lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
4. Befőzés, vegyes
4. Befőzés, vegyes

Lekvár: A tisztára mosott és sérülésektől megtisztított, kimagozott stb. gyümölcsöt ledarálom, megfőzöm. /kb. 1 - 3 óra /. Beleteszem a polisettet és 10-15 percig forralom. A for...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Almaszörp
Almaszörp

Az almákat megpucolom, kimagozom, majd annyi vízben, amennyi ellepi, felteszem főni. Ha puha, összeturmixolom, majd lemérem az lé mennyiségét, kilónként fél kg cukrot hozzáadok és...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Detty
Kompótok
Kompótok

Évek óta a legegyszerűbb módszerrel csinálom a befőtteket .A megtísztitott gyümölcsöt a tiszta üvegekbe rakom ,jól meg szoktam tömni hogy a dunsztolásnál ne jöjjön fel az üveg felé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvalekvár-ami sütőben készül
Szilvalekvár-ami sütőben készül

A szilvát alaposan mosd meg, a szárát szedd le, felezd el, magozd ki. Ha vannak benne hibás részek, azokat feltétlenül vágd ki. Tedd egy tiszta, magasabb peremű tepsibe. Arra ügyel...

Elkészítési idő: 8:30h
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk