menu

Családireceptkönyv.hu

Az én amerikai palacsintám mogyoróvajjal, juharsziru


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Pilos vaj - 250 g
Mcennedy mogyoróvaj - 2–3 ek.
Castello só - 1 nagy csipet
Mcennedy juharszirup - ízlés szerint,
palacsintánként kb. 2 ek.

Palacsintatészta

Castello liszt - 400 g
Porcukor - 2 ek.
Belbake sütőpor - 1 zacskó
Castello só - 2 nagy csipet
Tojás, sárgája - 3 db
Pilos tej - 4 dl
Pilos vaj, olvasztva - 3 ek.
Argus sör, világos - 4 ek.
Tojás, fehérje - 3 db
Mcennedy mogyoróolaj - 3–4 ek.

Elkészítés:


Mogyoróvajas vaj

A kézmeleg vajhoz hozzáadjuk a mogyoróvajat és a csipet sót. Habverővel – amennyire csak lehet – habosra verjük, majd kis méretű, lapos, sütőpapírral bélelt edénykébe töltjük, cukrászspatulával elsimítjuk a tetejét. Fagyasztóba tesszük, hagyjuk teljesen megfagyni.

Ha megfagyott, tetszőleges méretű kockákra vagy hasábokra vágjuk. Műanyag dobozba téve a hűtőszekrényben napokig eláll.

Palacsinta

Összekeverjük a lisztet, a porcukrot, a sütőport és a sót, majd finomszűrőn átszitáljuk. Külön edényben összekeverjük a tojássárgáját, a tejet, az olvasztott vajat és a sört. A tojásfehérjét nem túl kemény habbá verjük. A lisztes keverékhez elkezdjük adagolni a tojásos keveréket, közben folyamatosan kevergetjük habverővel. Sűrű, a megszokott palacsintatésztánál kicsit sűrűbb, homogén masszát keverünk, majd hozzáadjuk a tojáshabot is.

Forró serpenyőbe nagyon kevés mogyoróolajat teszünk, majd nem túl nagy méretű, vastagabb palacsintákat sütünk. Addig sütögetjük, míg elfogy a tészta; a kész palacsintákat nyugodtan tegyük egymásra, hogy a gőz átjárja őket, és maradjanak melegen.

Ha elkészült a palacsinta, a mogyoróvajas vajjal és juharsziruppal fogyasztjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


LIDL tarmékek

Az én amerikai palacsintám mogyoróvajjal, juharsziru

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jucus
Zebrakocka
Zebrakocka

Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós-kókuszos kevert
Kakaós-kókuszos kevert

Először a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük. A tésztához a lisztet elkeverjük a sü...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mákos-almás-szilvás süti
Mákos-almás-szilvás süti

Összekeverni és tepsibe önteni. A szeletelt szilvát bele kell nyomkodni a tetejébe. 180 fokon kb. 30 percig sütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bianka
Étcsokis banánkenyér
Étcsokis banánkenyér

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 2. Egy közepes méretű tálban törjük össze a banánokat egy villával. 3. Keverjük hozzá a tojást, a joghurtot és a mézet. 4. Adjuk hozzá az át...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk