4 dkg vaj
50 dkg burgonya
1 csipet őrölt szerecsendió
3 db tojás
ízlés szerint só
1. A sütőt 240 °C-ra (gáz 8. fokozat) bemelegítjük. A krumplit vízben 30-35 perc alatt puhára főzzük, még melegen meghámozzuk és áttörjük.
2. A tojássárgákat a vajjal simára, habosra keverjük, a burgonyával összedolgozzuk, és sóval, szerecsendióval fűszerezzük.
3. A krumplipürét széles szájú habzsákba töltjük, és ennek segítségével kis halmokat rakunk belőle egy megvajazott tepsire. 5 perc alatt a sütőben szép pirosra sütjük, de grillben is készíthetjük.
Ezt a burgonyaételt különféle módokon tálalhatjuk. Egy tűzálló tál szélére koszorú alakban halmokat nyomva, a tálon megsüthetjük, és a pecsenyét a középen lévő üres részre fektetjük. A habzsák segítségével kis „fészkeket” is süthetünk belőle, ezeket párolt gombával vagy tejszínes mártással megtölthetjük. Sütés előtt a fánkokat meghámozott, összevagdalt mandulával is megszórhatjuk.
Az ünnepi ebéd, vacsora különleges körete ez a burgonya, noha elkészítése rendkívül egyszerű.
Mossuk meg a burgonyát és héjában főzzük meg, hagyjuk kihűlni. Tisztítsuk meg a fokhagymát és vágjuk apróra, öntsünk egy tepsibe, vagy hőálló edénybe olívaolajat (vagy napraforgó o...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűElőször is készítsd elő a krumplit. Mosd meg, szárítsd meg, és vágd kb. 1-1,5 cm-es karikákra. Ha salátának való burgonyát használsz, ahogy javaslom, annak a héja is vékon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez hozzáadjuk a burgonyát, a tojások sárgáját, és a többi hozzávalóval közepesen lágy tésztát gyúrunk. Bőven lisztezett felületen kb. ujjnyira nyújtjuk, 4-5 cm-es szaggatóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, kockára vágott krumplit megfőzzük enyhén sós vízben. Amíg a krumpli fő, összevágjuk a petrezselymet. Megfonnyasztjuk a forró margarinon, amibe a fokhagymát is beleresz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű